Dierendag   23 comments

Op dierendag kan het natuurlijk niet anders gaan dan om mijn dieren, mijn 6 konijnen die twee aan twee gekoppeld bij mij leven. Allereerst Dasha en Beauty die in huis leven in een hele grote ren over de hele breedte van de kamer, Beauty uit een nest dat in een cementton moest leven en Dasha gedumpt in het bos, gevangen onder de vlooien en met gaten in haar oren van het vechten met wilde konijnen. Het is nl. een onterechte aanname dat tamme konijnen het in het wild ook wel zullen redden, zij worden echter door hun wilde soortgenoten aangevallen en weten zich niet tegen de gevaren te beschermen.

Log4-10-07-1.jpg

Dan hebben we Layla en Amber, Layla verwaarloosd achtergelaten met haar partner in een hok zonder water en voedsel, zwanger. Haar mannetje heeft het niet gehaald, hij stierf binnen een week aan de gevolgen van verwaarlozing maar Layla heb ik er doorheen kunnen slepen en ze kreeg bij mij haar 4 kids waar Amber er 1 van is. Het verhaal van Layla kun je helemaal zien en lezen als je op de nestfoto klikt bij mijn introductie.

Log4-10-07-2.jpg

Als laatste mijn twee bijna dwergen, Snoopy die ik kreeg omdat hij wees was geworden met 3 weken toch kon hij al op eigen pootjes staan en Witje, uit hetzelfde nest als Beauty, kreeg ik van een vriendin toen zij er niet meer voor kon zorgen. Zij zijn echt dol op elkaar.

Log4-10-07-3.jpg

Het is zo spijtig dat konijnen vaak zo slecht behandeld worden. Maar ondanks dat zijn deze dieren stuk voor stuk heel erg lief gebleven. Nooit zal ik een dier in de dierenspeciaalzaak meer kopen wetende dat de konijnenopvangen zoals o.a. Bunnybin en Goofy overvol zitten met gedumpte en afgestane dieren. Ook zijn ze bij mij, op Amber na die moet nog, allemaal gecastreerd of gesteriliseerd om nieuwe nesten te voorkomen want er zijn al genoeg konijnen waar niemand voor wil zorgen. Ik wil dan ook iedereen die dit leest dringend verzoeken om, als je een konijn wilt (liefst twee), die te halen uit een opvang.

Geplaatstoktober 4, 2007 doorAnk Pot inMijn konijnen

23 Reacties op “Dierendag

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. het is fijn te lezen dat je je goed liefdevol over al deze konijntje bekommert
  veel mensen vergissen zich in het kostenplaatje en de zorg
  en nemen te gemakkelijk weer afscheid 😕
  mooie portretjes van deze lieverds! :))

 2. Ik wist het al wel, bij jou is het zeker elke dag dierendag. Ik bewonder de manier, waarop jij je voor deze diertjes inzet, Ank.
  Wat zien ze er schattig uit. En dat is het hem nu juist, hè, de mensen smelten bij het zien van deze knuffeltjes en vergeten, dat er een heleboel verzorging aan vast zit.

 3. Mooie serie, vooral de tweede foto is mooi.
  Mensen hebben idd vaak geen idee dat ook een konijntje verzorging nodig heeft, een schone droge kooi ect.
  Heb er ooit 3 gehad en de ene was als een hondje zo lief en had ik ook gewoon in de kamer.
  Mensen kopen idd vaak een konijntje voor hun kind, wordt buiten in een kooi gezet en dat was het dan.
  Zielig is dat en niet de bedoeling, fijn dat je op deze manier er aandacht aan schenkt, dat de opvang vol zit met dit soort beestjes.
  Sneu.
  Geniet lekker van je konijnen, ze zijn zo leuk vaak.
  Groetjes.

 4. ‘Wat stom, nooit aan gedacht dat er ook konijnenopvang bestaat (bloos) Ik denk als eerste dan toch aan honden en katten…
  Mooie plaatjes van je met liefde opgevangen Bunny’s, vreselijk te lezen hoe mensen met levende wezentjes om kunnen gaan…je hart breekt…

 5. Mooi log Ank!
  Ik kende het verhaal nog niet achter je konijnen.
  Goed om eens te lezen.
  Mooie beesten zijn het geworden. Verwen ze maar lekker vandaag.
  Maar volgens mij doe je dat elke dag wel 😉

  Fijne donderdag hoor

 6. het is triest hoor dat deze diertjes gedumpt worden.’t is maar een dier
  hé; Nou….dat heeft óók pijn!!! En heeft ook recht op een goede verzorging. Hetzelfde geldt voor honden, katten enz. Ik vind ook dat mensen zich wat meer bewust moeten zijn voordat ze maar laten vermeerderen
  en dan denken ach……..dat loopt wel rond.Nee dus!! Als je aan een dier
  begint, moet je er goed voor zijn. En dat bén je Ank! Maar het bovenstaande
  wilde ik in algemene zin even kwijt. De asiels zitten al barstens vol met
  dieren die ternauwernood gered kunnen worden. Als je echt om dringende redenen niet meer voor je dier kunt zorgen ( allergie, ziekte) dan is een asiel een goede noodoplossing maar anders niet.Ongestereliseerde dieren met ‘tig’ die dan vervuilen, gedumpt worden, vreselijk.

 7. Gelukkig hebben ze al zes een gouden mandje bij jou gevonden! Mensen gaan er nog veel te vaak
  van uit dat ’t wegwerpdiertjes. Wat te denken van al die goudvissen die alsmaar rondjes draaien en maar een paar jaartjes oud worden als ze geluk hebben.
  Je neemt een enorme verantwoordelijkheid op je en zo ver wordt meestal niet nagedacht.
  En meestal is ’t dier dan de dupe…
  Mijn honden zijn mijn alles, al ben ik helemaal vergeten dat ’t dierendag is, maar hier
  is ’t dat iedere dag! 😉
  OT: Bij de kleine bootjes gebruiken ze accu’s, de grote hebben generatoren.

 8. m’n laatste zin klopt niet helemaal. Moet zijn…. Ongestereliseerde dieren
  die dan met ‘tig’ vermeerderd vervuild rondlopen en gedumpt worden, vreselijk.

 9. Volgens mij hebben deze 6 konijnen het beste plekje op aarde.

 10. nou, daar had ik dus nog helemaal niet aan gedacht, dat het dierendag is, volgens mij is het hier trouwens elke dag dierendag hoor 😉

 11. Gelukkig zijn jouw beestjes goed terecht gekomen. Helaas heerst er nog steeds zoveel dierenleed op de wereld, waar de mens eigenlijk de schuld van is.

  Mijn zoon en zijn vriendin, hebben nu in totaal 24 konijntjes opgevangen. Allemaal bij mensen weggehaald die niet naar ze omkeken. Ze zijn nu allemaal gecastreerd en gesterileerd zodat zij zich niet meer kunnen voortplanten.

  Etgenlijk moet het altijd dierendag zijn, wij horen goed voor de dieren te zorgen. Ze hebben net zoveel rechten als wij op deze aardbol. Helaas denkt niet iedereen er zo over.

  Groetjs Sjoukje

 12. Wat een prachtkonijnen heb jij! En wat een verhalen, die arme beestjes! We hebben ook één konijn, de ander is dood gegaan, maar die wilde geen soortgenoot bij zich hebben, Vechten die twee! Nu zit hij buiten in een hok, met een boven en onder gedeelte en een grote ren met grasveld eraan. Daar vermaakt hij zich opperbest in zijn uppie. Zit hele nachten buiten (nooit geweten dat het nachtdieren zijn). Af en toe krijgt hij bezoek van kater Mister, die graag in het hooi onder het nachthok slaapt….. Gaat prima. Jammer is wel dat het konijn zo bang is, en vingertjes eraf bijt als hij de kans krijgt. Zo kregen we hem, en dat is helaas nooit verbeterd. Nog even, en dan gaat hij weer naar binnen, zal hij niet leuk vinden! Weet jij hoe je zo’n bijter kan kalmeren?

 13. Ank, geweldig! Je liefde voor dieren en zeker konijnen is duidelijk! Wat hebben deze 6 schatten het getroffen bij jou. Prachtige foto’s van ze.

 14. Vonden ze allemaal maar zo een goed thuis als bij jou Ank!!
  je hebt helemaal gelijk tamme konijnen kunnen niet in het wild leven. En bedenk je voor je aan een huisdier begint er is al zoveel dieren leed.

  Liefs van Sary en de bengels

 15. Ik ben het helemaal met je eens Ank. Zo leuk om iets te lezen van je konijnen. Ik vind ze allemaal erg mooi, maar die in het mandje genomen is wel heel schattig.
  Groetjes Olga

 16. Leuk om te lezen, hoe jij aan je Nijntjes bent gekomen Ank. Vaak gaat de aanschaf idd in een opwelling, om ze later te dumpen.

 17. zes konijnen, dan moet je een liefhebber zijn. Mooie foto’s ook. Die tweede is echt aandoenlijk. Leuk.
  En ze zijn veilig bij jou, ze zullen de kerst overleven.

 18. Het is goed om, zoals je gedaan hebt, op dierendag eens extra aandacht aan het welzijn van dieren te besteden.
  Maar ik ben er van overtuigd dat het voor de dieren iedere dag dierendag bij je is!

 19. Wat een ontroerende verhalen achter jouw konijnenlevens.
  Zelf heb ik geen konijnen, zou ook niet verantwoord zijn
  met mijn meute Beagles. Maar als ik jouw dieren zo zie
  zou ik bijna ook naar de opvang stappen.

 20. Je hart zit op de juiste plaats Ank….
  Verder kan ik er niets aan toevoegen.
  Hoewel.. natuurlijk dat je gelijk hebt wat de opvang van dieren betreft.
  Wij hebben ( op één nest, van de kat van mijn zus na ) al onze poezen en katten uit het asiel
  gehaald.
  Ik kan alleen maar zeggen dat dit altijd goed is gegaan.( en het voelt heel goed!!! )

  Grz Sien
  ( dom dom…:)) prachtige foto’s :)) )

 21. Ik wens iedereen, die ooit een dier dumpte of verwaarloosde, een verschrikkelijke levenslange allergie toe voor dieren, zodat ze
  nóóit meer in herhaling kunnen treden!
  Gelukkig zijn er heel veel mensen die wèl goed voor dieren zorgen Ank,
  hulde!

  groeten, Marian

 22. Wat een prachtige beestjes. Ik ben zelf ook gek op konijnen en heb er een paar gehad. Helaas blijk ik er ontzettend allergisch voor te zijn. Maar zo kan ik wel genieten van verhaaltjes van jouw konijnen.

  Groetjes, anoniempje

 23. Dag Ank, Heel toevallig kwam ik via google hier terecht. Ons hangoorkonijn (van een jaar oud) doet niet anders dan graven over de bodem van zijn kooi. Hij is in januari gecastreerd en sinds hij terug is van de dierenarts is het eigenlijk begonnen (kan toeval zijn). Hij loopt bijna iedere avond vrij rond, heeft speelgoed (balletjes, kartonnen dozen, wilgentunneltje, telefoonboek om te scheuren etc.) en krijgt veel aandacht. Hij had eerst ook zo’n wc-tje in zijn kooi staan maar die heeft ie helemaal kapot geknabbeld (ook wel gebruikt waar ie voor bedoeld was trouwens), ik weet het echt niet meer. Heb jij nog goede raad (behalve een tweede konijn erbij, want hij zit binnen dus dat is echt geen optie. Tenzijn we ze naar buiten doen dan, maar ik ben bang dat de aandacht voor de dieren dan af zou nemen). Alvast dank voor je reaktie. Groetjes, Olga
  (PS: zijn nagels worden ook regelmatig geknipt!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.