Oostvaardersplassen, slot   9 comments

De tweede route die we liepen was de Weideroute in het Oostvaardersveld. Een route van 3,6 kilometer. Erg vervelend was het pad waar je over moest lopen. Het was verhard met puin en kennelijk moest dat nog ingelopen worden. Overal waar je keek zag je stukjes servies en heel veel glas 😦  maar erger nog was dat het erg onregelmatig was en dat deed pijn aan de voeten en liep ongemakkelijk. In het Oostvaardersveld lopen wel Konikspaarden maar niet op deze route. We zagen wel erg veel distels en ook behoorlijk wat Libellen. Opvallend was ook hoe droog het was, de foto van de gebarsten grond is langs het water genomen. Ook zagen we twee steltlopers vliegen, (te) ver weg maar ik vermoed dat het Steltkluten zijn, vrij zeldzaam hier in Nederland.

***

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

9 Reacties op “Oostvaardersplassen, slot

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Tjonge, tjonge, dit zijn foto’s om een paar keer te bekijken hoor Ank, er zitten echt juweeltjes bij .De opnamen van Platbuik libelle, zijn werkelijk subliem.

 2. Prachtig! Dit is genieten!

 3. Prachtig is dit log weer van bereklauw tot steltloper en via allerlei stekels, pluizen en libellen weer terug.
  Fijne zomertijd

 4. Een veldje om een namenboekje wilde planten mee te nemen. De platbuikfoto’s winnen vandaag, wat een mooie heldere foto’s.
  De distel daarboven is ook super, maar is geen libel…. verder uiteraard een mooie serie, Ank.
  De Kwikstaart op het bordje ‘betreden op eigen risico’ brengt een glimlach op mijn gezicht, hij lijkt zo de poortwachter….
  Geniet van een zonnig weekend. Gr Jan W

 5. Ank een [prachtig slot van dit mooie natuurgebied.
  Ik sluit mij aan bij J@NW

 6. Schitterend natuur gebied en mooi en uitgebreid foto verslag Ank,
  schitterende foto’s heb genoten van je bezoek aan de Oostvaardersplassen.

  Groeten, Bram

 7. Hai Ank,

  Prachtige waarneming van de steltkluten. Inmiddels lijken ze iets minder zeldzaam te worden in Nederland, want er waren dit jaar best wel aardig wat broedparen in vergelijking met het verleden. Het gebied waar je geweest bent is 2 jaar geleden helemaal op de schop gegaan. Erg jammer, want dit was een topstukje OVP. De hut die er staat was in heel Nederland bekend als de ijsvogelhut. Heel veel ringslangen in het gebied, vaak reeën te zien, een groot roedel Koniks liep er rond en er broeden grauwe klauwieren. Al dat moois is nu verdwenen, omdat ze er een soort showroom van willen maken. Tsja,….
  Neemt niet weg dat je een behoorlijk aantal hele mooie platen hebt van libellen en vooral de vliegende goudgekleurde platbuik is een fraaie.
  Net als de vlinder op de distel. Knap dat je zoveel libellen hebt weten te fotograferen, want bij mij vliegen ze altijd weg.
  Als ik je drie blogjes bekijk heb je toch een hoop mooie fotokansen gehad en benut. Jammer dat je niet wat meer van het gebied kunt bekijken omdat het afgesloten is voor publiek.

  Groetjes,
  René

 8. Voel me op een onbewoond eiland als ‘k deze beelden zie Mooi !! Grts

 9. Wat een prachtige beelden, Ank. Ik heb meteen al je foto’s van de OVP bekeken en het is geweldig wat je daar allemaal bent tegengekomen. Je Putterfoto’s zijn schitterend, en de herten ook. Van deze serie vind ik de libellen erg mooi. Ik heb platbuiken nog nooit zo mooi op de foto kunnen krijgen.En dan nog een vliegende ook. Knap gedaan. Groetjes, Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.